2011

NORD PAS DE CALAIS 01/04/2011


Ons eerste weekend in 2011. Het is mooi weer en besluiten op aanraden van een vriendin naar Audresselles te rijden, even buiten Wissant. Het is een typisch vissersdorpje, met verschillende kleine restaurantjes.


We kiezen voor de camping municipal “Les Ajoncs"; nu nog zeer rustig want het is de eerste seizoensdag.


Alle voorzieningen aanwezig en betalen, met electriciteit € 11.00 per overnachting


We genieten van de omgeving met enkele mooie wandelingen.NEERPELT 08/05/2011


WE van 7 mei gaat richting Limburg.


Een staanplaats aan het Kempisch Kanaal. Daar aangekomen is reeds alles volzet; er zijn aan het water dan ook maar 10 staanplaatsen, dus vroeg zijn is de boodschap. Deze plaatsen zijn gratis, met alle nutsvoorzieningen. Je mag er 48u staan en maar om de 14 dagen (wordt gecontroleerd).


We rijden iets verder naar beneden. Daar is er een grote parking van de kantoren van Kind en Gezin, parking die gebruikt mag worden door campers. Hier zijn geen nutsvoorzieningen maar je mag er wel zo lang je wil blijven staan, op voorwaarden dat je niets achterlaat van afval en ook niets deponeerd in de container van de kantoren. Dit is geen probleem, op 2 minuten ben je aan de staanplaatsen aan het water waar een afvalcontainer ter beschikking staat. Op deze parking wordt eveneens controle gehouden door een parkeerwachter die de platen noteert en de campers. Deze parking geeft plaats aan ongeveer 30 campers en is zeer rustig.


Zaterdag is het ook markt in het centrum van Neerpelt, 5 minuten te voet.


Deze streek is zeer zeker aan te bevelen om te fietsen volgens het knooppuntensysteem; uren fietsplezier. Ook voor de wandelaar een oaze aan rust. Niet zo ver een jachthaventje waar je op een terras gezellig kan drinken en eten. Een jachthaventje waar we ontdekten dat er eveneens een 9 tal plaatsen waren voor campers, nu nog gratis, maar dit blijft niet zo.


Enfin Neerpelt is een aanrader.


 


LILSE BERGEN 14/06/2011


Weekend van Pinsteren: een verblijf met een beetje nostalgie.


Daar wij ongeveer 12 jaar vaste kampeerder zijn geweest op de camping Lilse Bergen, nu zo’n 16 jaar gelegen, was het tijd om even herinneringen op te halen.


We vertrekken zaterdag voormiddag met de mobilhome richting Gierle.


We bieden ons aan rond 10.30u en al vlug blijkt dat er op de camperplaatsen geen plaats meer is en we krijgen we een plaats op de camping zelf; we kunnen nog wel kiezen uit verschillende plaatsen en nemen een plaats niet ver van de 3de santitair.


We ontvangen tevens het reglement, een overzicht van de geplande activiteiten en een toegangspasje voor het eventueel in en uitrijden van camping en toegang tot het containerpark na de sluitingsuren. Campingbareel sluit om 22.00u


Het is een mooie camping te midden van de dennenbomen, zeer verzorgd en een kinderparadijs.


We genieten, ondanks het minder goede weer en halen herinneringen op tijdens de wandelingen. Ook zeer mooi om te fietsen met het knooppuntensysteem.


Toch enkele minpunten:


-          Vrij duur: we betalen € 20 per nacht, met electriciteit. Het gebruik van de douches is betaalbaar, toegangspasje kan je opladen met een zeker bedrag, € 0.20 per minuut. Opgepast het geld dat erop staat en niet verbruikt is ben je kwijt.


-          Normaal gezien kan je op je campeerplaats vanaf 13.00u en moet je de dag van vertrek reeds om 12.00u de plaats verlaten. De camper, caravan, auto kan je dan buiten op de parking zetten. Wil je nog verder gebruik maken van de dagrecreatie dien je terug inkomgeld te betalen!


-          Honden zijn toegelaten maar bezoek met een hond mag je niet ontvangen.


Het is goed geweest voor één weekend en op naar de volgende locatie.


 


WE 11 juli 2011


Vrijdag avond, we zijn weer op pad en rijden naar Frankrijk.


Onze eerste halte is Equihen-Plage, even voorbij Boulogne. Parking gelegen aan de rand van een klif met uitzicht op zee, 2 min .van het dorp. Mooie ligging, misschien een klein minpuntje is het zuiveringsstation dat hier gelegen is, maar de hinder is zéér miniem. Prijs € 5 per nacht met een max. van 48 uren. Men komt rond voor te ontvangen. Er zijn nutsvoorzieningen aanwezig, water en elektriciteit tegen betalingen, jeton te kopen op de toeristische dienst in het dorpje. Zeer mooi om te wandelen langs het “douanepad” naar de vuurtoren toe waar eveneens restanten liggen van een fort, gebouwd in de jaren 1800 en gebruik door militairbewind tijdens de eerste wereldoorlog.


Zaterdagnamiddag rijden we door naar Cayeux Plage; coördinaten vind je tevens terug in één van de vorige artikels, prijs nog steeds € 5 en nutsvoorzieningen zijn aanwezig. Een wandeling op het strand en zondagvoormiddag nemen we de fiets en fietsen we naar St. Valery sur Somme om daar de stoomtrein terug te nemen (met fiets op de trein) naar Cayeux, een zeer leuke ervaring.


Zondagnamiddag rijden we door naar Audreselles (eveneens coördinaten in een vorig artikel). Dit maal zetten we de mobilhome op de weide van de camping, prijs € 6,50 per nacht. Geen voorzieningen maar men kan het sanitair van de camping gebruiken (douche betaalbaar) alsook een plaats voor lozing is voorzien. Maandagmorgen maken we een fikse strandwandeling. Voor de liefhebbers, je kan er zelf mosseltjes en schelpen steken voor consumptie.


We genieten nog even na en vertrekken ’s avonds huiswaarts.


 


DRIE RIVIEREN 21 juli 2011


Een weekend om een beetje cultuur op te snuiven.


Woensdagavond, we vertrekken richting Bastogne, een parking om op te overnachten, niet zo ver van het stadscentrum. Wat blijkt, er staat een kermis op de parking met als gevolg geen plaats om te overnachten.


Aangezien wij geen plan B hebben rijden we door richting Frankrijk en belanden zo in Amnéville. Amnéville is gekend om zijn grootste overdekte snowboard piste (620 meters) in de wereld en er zou een overnachtingplaats zijn op de parking van deze atractie. Daar aangekomen geen enkele camper te bespeuren, wat ons toch verdacht lijkt. We rijden de parking terug af en zetten onze weg verder hoger op, nog steeds niets te bespeuren. Met het terug naar beneden rijden en een verkeerde straat in te draaien bemerken we enkele campers op. Inderdaad, de oude parking werd een week geleden gesuprimeerd en vervangen door deze nieuwe. Het is gelegen niet ver van aan een ontspanningscentrum: wellness, casino, zoo, cinema, … Er zijn nog geen voorzieningen en geen winkels in de buurt, maar het is er aangenaam staan en momenteel nog gratis.


Donderdagmorgend  rijden we verder naar Metz en zetten ons op de camping municipal, gelegen aan de oever van de Moezel en 5 minuten te voet van het centrum van de stad. Een mooie camping voorzien van water , electriciteit, zeer nette en gratis sanitair, BBQ’s, winkeltje met gelegenheid tot het betellen van brood en een klein restaurantje waar je ’s morgen kan ontbijten,  ’s avonds iets eten of uithalen. Mooie verharde plaatsen, zowel op het gras als op het beton. We betalen hier € 16.00 all in. Je kan eveneens gratis staan op de parking, juist voor de ingang van de camping, het is er wel druk en je staat dicht tegen elkaar.


We brengen een bezoek aan de stad en nemen zoals vele toeristen het treintje om eveneens een idee te hebben van de buitenstad, leuke bedoening.


Vrijdagmiddag  rijden we door naar Stenay en zetten ons aan de oever van de Maas. Er is een kleine jachthaven en je kan er ofwel staan op de parking aan het kapiteinshuisje of aan de overkant op een grasweide. De prijs is hetzelfde, € 7.00 en beide zijn voorzien van electriciteit en sanitair. We kiezen voor het laatste. Mooie staanplaatsen. 


Zaterdagmiddag rijden we door naar Sedan en Verdun om wat cultuur en geschiedenis op te snuiven. Daarna rijden we door en gaan overnachten in Bouillon, een parking net buiten het centrum maar zonder voorzieningen, wel rustig staan en de dag nadien terug naar huis te rijden.

Land

CoordinatenFR

Camping Les Ajoncs Audresselles

N 50°19'13.2"

E 001°36'00.5"

BE

Neerpelt CC

N 51°14'00.5"

E 005°25'19.9"

BE

Neerpelt CC

N 51°14'01.0"

E 005°25'57.0"

FR

Equihen Plage CC

N 50°40'47.2"

E 001°34'02.2"

FR

Camping Les Galets de la Molière Cayeux s/Mer

N 50°12'11.3"

E 001°31.37.7"

FR

Amneville CC

N 49°14'52.0

E 006°08'13.8"

FR

Camping municipal de Metz

N 49°07'34.7

E 006°10'18.7"

FR

Stenay CC

N 49°29'23.0"

E 005°10'59.0"

FR

Bouillon CC

N 49°47'25.7"

E 005°03'25.9"