2012

Bretagne


 

Vrijdag 7 september

 

Eerste overnachting in Le Tréport. Geen plaats beneden dus richting Le Funiculaire waar we het laatste plaatsje benutten.


 

Zaterdag 8 september (mooi weer)

 

Even nazicht van lek aan ontluchter bij Citroënverdeler in Le Tréport. Na 1 uur en 52.00 € kunnen wij vertrekken richting Saint Malo.

 

Wij volgen de kust en komen aan in Houlgate, geen plaats op de camping en zetten onze route verder tot Port Guillaume (Dives sur Mer) waar er verschillende campers staan. Wij vinden deze locatie OK en besluiten te blijven.

 

Gelegen aan de monding van de Dives, de droge haven biedt plaats aan maximaal 400 jachten met een lengte van minder dan 10 meter. Afgemeerd boeien op een dubbele anker zijn de  boten op natuurlijke wijze beschut door de duinen van de monding van de rivier de Dives. Het voetpad dat loopt langs de Dives, biedt een aangename wandeling door een site die erin geslaagd is om zijn wilde dieren en het behoud van flora. U zult ook de overblijfselen merken van een belangrijke maritieme erfgoed, een geweldige boot begraafplaats.

 

Wij  wandelen richting Cabourg langs het strand en genieten nog van een mooie namiddag.

 

’s Avonds is het druk aan de haven, de boten van verschillende kleuren, soorten en lengte komen de haven binnen voor dat het laag water is.


 

Zondag 9 september (mooi en zeer warm)

 

Na het ontbijt wandelen wij via het strand naar Houlgate. Na de middag fietsen wij naar Cabourg waar het markt is. Wij gaan iets eten (allé dat dachten wij toch…) in een gezellig restaurant. Wij bestellen 2 maal mosselen en 1 liter Cider. Na een uur wachten noch niet gekregen…Ons tafelburen klagen ook En besluiten iets anders te zoeken, als het nog kan, want het is al 14:30.

 

Wij rijden terug richting camper en gaan iets eten aan jachthaven, binnen de 15 minuten hadden wij onze bestelling.

 

Aan de camper toegekomen gaan wij aan kade zitten en genieten van tientallen lijnvissers die voor hun aperitief zorgen. Ze vangen soms 10 kleine visjes aan één lijn. Dit kan volgens hun enkel 1 uur voor hoog water.

 

Dat ga ik ook eens proberen…


 

Maandag 10 september (mooi en warm)

 

Na het ontbijt rijden wij richting Saint Malo. Onderweg stoppen wij in Le Viviers sur Mer om iets te eten. Ik neem een portie oesters en Marina heeft de smaak te pakken en neemt 1 liter mosseltjes en een liter Cider wij betalen € 23.00.

 

Nadien stoppen wij in Rothéneuf op MH camping waar wij € 5:00 betalen per overnachting.

 

Fietsen nog richting Saint Malo waar wij naar Intra Muros gaan.


 

Dinsdag 11 september (mooi & minder warm)

 

Rothéneuf staat gekend voor zijn “les Rochers sculptés” Dit werk is te wijten aan Vader Adolphe Fouré (1839-1910), priester gewijd in Rennes. Op 55, een beroerte liet hem doof en stom en trok zich terug in Rotheneuf om te beeldhouwen aan de rots, meer dan 300 tekens. Geïnspireerd door de legende van Rothéneuf, beangstigende kapers, piraten en nobele temperament bloeddorstige, bracht hij elk lid van de familie, flirten met de wezens van de hel. Het is een vreemde wereld bevolkt door personages uit een andere tijd: roepende grimassen die zijn gevormd door de hand van de mens, waterspuwers middeleeuwse en fantastische wezens van onze kathedralen... Het resultaat is een rotstuin met een oppervlakte van 500 vierkante meter, met uitzicht op de oceaan in een buitengewone locatie.

 

Daarna doen wij een “kleine” wandeling van +- 10 km  via het GR pad naar Saint Malo. Op de rempart gaan wij in “Au corps de garde” een Bretoense galette eten en daarna nemen wij de bus terug naar Rothéneuf.


 

Woensdag 12 september (bewolkt)

 

Vandaag rijden wij richting noorden van Bretagne. Wij stoppen in Ploubazlanec en nemen de boot naar “Ile de Bréhat”

 

Bréhat, van het vasteland gescheiden door een zee-engte, ligt met de boot op slechts tien minuten van de Pointe de l’Arcouest. En toch… u zult onmiddellijk verrast worden door dit eiland, dat door de verscheidenheid aan flora en de schoonheid van haar landschap dat omgedoopt is tot “île aux fleurs" (bloemeneiland). Een echt paradijsje zonder auto’s, enkel transport per tractor en fietsen zijn er toegelaten .De Gulf Stream zorgt dat deze mooie plek het hele jaar door beschikt over een echt microklimaat. Gun uzelf een hele dag om de charmante huizen en ruige baaien te ontdekken. En vergeet de auto! Hier is geen gemotoriseerd verkeer. Alles wordt op de fiets of lopend gedaan. Bréhat, het enige eiland van het departement van de Côtes d'Armor dat een zelfstandige gemeente is, bestaat uit twee hoofdeilanden en is 3,5 kilometer lang en 1,5 kilometer breed. In het zuiden vindt u het stadje en de kerk uit de 16e eeuw en in het noorden doet het landschap sterk aan Ierland denken.


 

Donderdag 13 september (zonnig – fris wind)

 

Het is nu tijd om richting thuisfront te rijden en stoppen terug in Le Vivier sur Mer. Waar er verschillende MH plaatsen zijn. Wij betalen € 5.00 per overnachting.

 

Vrijdag 14 september (regen)

 

wij rijden terug naar Dives sur mer waar wij terug aan de haven gaan staan.


 

Zaterdag 15 september (zonnig)

 

Na het ontbijt worden wij vriendelijk door de politie gevraagd om de camper te verplaatsen, samen met nog enkele campers staan wij langs een gele lijn geparkeerd. Wij waren toch van plan om te vertrekken en rijden nog eerst naar Cabourg waar er een brocante is. De brocante stelt niet veel voor en rijden richting Le Treport. Onderweg besluiten wij om in Cailleux te overnachten Daar zijn wij als een paar keer geweest en is het gezellig staan. Wij fietsen naar Le Hourdel hopend om enkele zeerobben te kunnen spotten. Terug aan camper genieten wij nog van de laatste zonnestralen. s’Avonds doen wij nog een wandeling langs de kustlijn.


 

Zondag 16 september.

 

Wij rijden langs de kust richting Belgïe en denken al aan ons volgende uitstap

Land

CoordinatenFR

Le Treport CC

N 50°03'33.4"

E 001°23'23.0"

FR

Dieppe CC

N 49°55'56.5"

E 001°05'01.0"

FR

Honfleur

N 49°25'08.0"

E 000°14'26.8"

FR

Le Treport CC

N 50°03'27.3"

E 001°21'42.5"

FR

Port Guillaume CC

N 49°17'40.6"

W 000°05'27.5"

FR

Les Ilots de Rotheneuf CC

N 48°40'46.1"

W 001°57'46.2

FR

Ploubazlanec CC

N 48°49'11.8"

W 003°01'12.9"

FR

Le Vivier sur Mer CC

N 48°36'14.7"

W 001°46'46.8"

FR

Camping Les GAlets de la Molière Cayeux s/Mer

N 50°12'11.4"

W 001°31'36.8"