2014

Pasen in PicardieHet is zover, wij kunnen weer op stap.


De winter was niet streng maar wij hadden andere activiteiten, namelijk alles in gereedheid brengen om ons eerste kleinkind te verwelkomen.


Op woensdag om 17:00 uur vertrekken wij richting Audresselles, dat dachten wij toch...


Er moet ergens een fout geslopen zijn in ons madam (GPS) en wij maar rijden zonder aan het kunnen van ons madam te twijfelen.


Rond 20 uur toch eens kijken waar wij zijn. Verdict: bijna in Le Crotoy. OK wij zij te ver en besluiten door te rijden tot Camping Les Galets, waar wij reeds verschillende keren hebben gestaan.


Moeten wij nog verder rijden als er in Guend Plage een mooi camperplaats is voorzien.


Wij overnachten hier.


Donderdag


Na het ontbijt gaan wij op verkenning.


Over de parking is er een vakantiecentrum (Pierre et Vacances), op 500 meter in het dorp een bakker (enkel open in de v.m.) en een supermarkt.


Het strand met zijn winkels en restaurants zijn op een kilometer.


Wij wandelen via het strand naar Ford Mahon. Verder naar Berck gaat het niet via het strand wegens de monding van de Authie en er is geen openbaar vervoer naar Berck. Dan maar terug naar Quend waar wij nog genieten in het zonnetje van lekkere mosseltjes en daarna wat luieren aan de camper.


Vrijdag


Na het ontbijt, vertrekken wij naar Berck Plage waar het 28ste bijeenkomst is voor "cerfs volants"


“Internationale Vliegermeeting in Berck-sur-Mer - Van 12/04/2014 tot 21/04/2014


Luchtballet in Berck-sur-Mer


De wereld in een notendop eens per jaar op het strand van Berck-sur-Mer. De Internationale Vliegermeeting die in april gehouden wordt, trekt jaarlijks vliegeraars uit alle windhoeken.


Ongeveer 600.000 toeschouwers proberen zoveel mogelijk van het luchtballet te zien. Het schouwspel is zeer de moeite waard: naast individuele prestaties wordt veel aandacht besteed aan teamprestaties. Vliegeren is een volwaardige sport waarin alles draait om precisie en verbeelding. Vliegeren lijkt wel ballet, met dit verschil dat de nek het zwaar te verduren heeft als je lang naar het schouwspel tuurt. Toch komen al ruim 25 jaar lang in april liefhebbers van vliegeren van over de hele wereld steeds terug naar Berck-sur-Mer. Iedereen voelt zich eventjes kind. 


Bont evenement


Het strand en de duinen van Berck-sur-Mer zien zwart van de mensen, de lucht is echter gevuld met alle kleuren van de regenboog. Om de dragers van die kleuren is het allemaal te doen: vliegers in alle maten en vormen. Vliegers met één lijn, statische vliegers, klassieke of bestuurbare modellen, maar ook monumentale opblaasstructuren (soms met een grootte van 40 bij 25 meter!). De Internationale Vliegermeeting is behalve een sportieve competitie inmiddels een evenement met culturele waarde.


Sprookjesachtige competitie


De competitie staat centraal tijdens de vliegerdagen. Tijdens de wereldkampioenschappen acrobatisch vliegeren nemen zo’n vijftien teams uit diverse landen het tegen elkaar op in het luchtruim. Ze hebben een aantal verplichte figuren uit te voeren en het werk in teamverband

voert dan ook de boventoon. Vaak hebben de vliegers de meest sprookjesachtige vormen, wat het schouwspel alleen maar mooier maakt. Misschien heeft de jury nog wel de moeilijkste taak in dit vrolijke luchtspel!


Magie voor kinderen


Omdat vliegeren nu eenmaal steevast met de kindertijd in verband gebracht wordt, krijgen kinderen extra aandacht. Terwijl de ouders zich mee laten voeren in hun dromen, maken hun kinderen kennis met deze eeuwenoude sport. De organisatie geeft een speciaal paspoort uit voor jonge bewonderaars waardoor ze op de eerste rij van het ‘toneel’ mogen genieten. Er is een speciaal circuit over de vliegerkunst uitgezet voor kinderen.


Ecologie


Vliegeren heeft de tijdgeest helemaal mee: het is een duurzame, schone sport zonder CO²-emissie. Het gat in de ozonlaag zal niet groter worden door het gevlieger, hooguit door de 600.000 van bewondering gapende mensen…


Een flinke wandeling langs het strand tussen de verschillende vliegers doen ons genieten van de kleuren en kunsten van de "vliegers”.


Na de lunch rijden wij terug naar Quend plage om verder te genieten van "zon" en rust


Later in de namidag, gaan wij nog even naar Quend Plage een fries neus halen


Zaterdag


Vandaag gaan wij naar Le Touquet Paris Plage, aan de jachthavens zijn er plaatsen voorzien voor MH.

Vandaar vertrekken verschillende wandelingen naar het centrum van Le Touquet


Op zaterdag is er markt in het centrum.


Winkel op fiets afstand.


Zondag


Vandaag rijden wij richting België via de kust

Eerste stop in Oye plage parking in slechte staat, wij besluiten verder te rijden naar Gravelines aan de haven op de AA


Winkels op wandel afstand in het centrum


S ’avonds hebben wij geen restaurant gevonden die open was ( zondag of Pasen?) dan maar terug naar MH om ons noodrantsoen aan te spreken


Maandag


Een klein tussenstop in Petit-Fort Philippe waar wij een mooi wandeling maken op den dijk (1600 meters lang), daarna rijden wij terug naar huis om verder de volgende uitstap te plannen.