2016 

Een week-endje in Giethoorn


Giethoorn, een leuk dorpje die gekend is in China en Japan, toch waren wij daar nooit geweest. Een goed idée voor een lang week-end.


Donderdag 5 mei

Wij hebben 250 km te rijden om in het Hollandse Venetië te raken. Een volledig ander landschap met tal van grachten en kanalen.

Giethoorn is goed voorzien van kampings en camperplaatsen. Wij vinden zonder moeite een plaats in het Camperressort Bodelaeke op een 10 tal minuten van centrum. Wij gaan op verkening, toch wandelen wij bijna 2 uren om in centrum te raken, wij hadden namelijk een verkeerde route gevolgd langs  het kanaal Beukers- Steenwijk.


Vrijdag 6 mei

Holland is gekend voor zijn fietsroutes en zijn knoopunten. met de nodige informatie starten wij een klein tochtje van 29 km, namelijk rondje Weerribben

Wij rijden langs grachten en  kanalen en door rietvelden. Wat kan de natuur toch mooi zijn en zeker bij goed weer.


Zaterdag 7 mei

Vandaag een groter fietstrip met ECOLINER

Wij verkennen Waterreijk  per fiets en met de boot. Met de EcoWaterLiner combineren wij fietstocht samen  met een vaartocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De opstappunten zijn gelegen aan de routes van het fietsknooppuntennetwerk. Onze fiets gaat mee aan boord.

's Avond hadden wij een restaurant bezoek gekombineerd met een boottocht door Giethoorn gereserveerd. Het was een drukke dag.


Zondag 8 mei

Nog even genieten van het mooi weer en in de late namiddag richting Kontich.


Hier komen wij zeker terug.


Terug naar Audresselles


Donderdag 21 juli rijden wij richtng Audresselles, wij willen namelijk een rustig week-endje door brengen aan het kanaal.

Na even file rijden aan Franse grens komen wij aan. Wij genieten van mooi weer en mooie wandelingen langs de kustlijn

Een uitstap met de bus naar Boulogne. Aangezien wij verschillende keren reeds in Nausica zijn geweest, gaan wij even de winkelstraten verkennen

Wij hadden er meer van verwacht en keren terug naar MH.

Zaterdagavond gaan wij lekker eten in "La Marie Gallante" Wij hebben door de jaren heen verschillende keren daar willen gaan eten maar telkens

volzet, Gelukkig hadden we nu gereserveerd, want veel mensen hadden geen plaats. Kom hier niet voor vlees of dessert. Vis is hier de specialiteit.


Langszaam door Frankrijk op zoek naar dorpjes en/of camping met "Pont" in naam


De bedoeling is dit jaar is zonder tolwegen tot Avignon te rijden. Tijdens ons zoektocht naar campings zijn wij tot  het idee gekomen om dorpen, camping en of plaats waar “Pont” in de naam voorkomt.


Op vrijdag 2 september vertrekken wij om 14:45 vanuit Antwerpen richting Frankrijk. Onze eerste stopplaats was voorzien in Pont à Mousson, maar helaas al volzet. Normaal gezien kan je dan buiten deze plaats op de parking staan, maar deze was afgesloten, dus plan B.

Een 12 km verder is er nog een parkingplaats in het dorp Millery.

Een 12 tal rustige plaatsen en aan het water, op vrijdag avond staat er een kippenkraam. In tegenstelling met wat er in NKC staat vermeld hebben wij geen last gehad van de zogezegde hangjongeren.


Op zaterdag 3 september rijden wij verder via route nationale tot Pont de Vaux. Een mooi camping “Aux Rives du Soleil” uitgebaat door Nederlanders; dus 97% Nederlanders en 3% andere, waaronder wij. Zeer mooie afgebakende plaatsen, met voldoende schaduw, 2 zwembaden aanwezig, 1 voor de allerkleinste en 1 aan de oever van de Sâone. Mogelijkheid om te vissen of kanovaren. Er is een restaurant en snackbar aanwezig die heel het seizoen open zijn. De pizzeria enkel in het hoogseizoen. Voor de sanitaire voorzienigheden zijn er 2 blokken; 1 verouderde, maar netjes en 1 nieuwe blok, een pareltje. Fietsroute langs kanaal naar dorp met tal van winkels.


Op maandag 5 september rijden wij via route nationale et cantonale naar de Ardèche. Camping “Les Rives d’Auzon” in Lavilledieu dat wij gevonden hebben langs het programma “Bienvenue au camping” op TV. Een camping gelegen onder een oude spoorwegbrug. Kleine camping met een 10 tal kampeerplaatsen en vakantiechalets ,waarvan een 7 tal bezet waren en wij als enige kampeerder. Wat verouderde sanitair, maar netjes. Mooi zwembad. Bij aankomst op zoek naar bakker in dorp op een 10 min. Te voet, wel stuk drukke baan daarna voetpad. Bakker gesloten, verder gegaan tot aan “Spar”.


Op woensdag 7 september

Verder naar Avignon, “camping du Pont d’Avignon”; Vrij grote camping, mooie afgebakende plaatsen, met veel schaduw, was wel nodig. Supermarkt en mooi zwembad aanwezig. Het onderhoud van sanitaire mocht beter, waarschijnlijk einde seizoen. Even buiten camping kan je de gratis navette nemen naar Avignon stad.

Avignon is een mooie stad met tal van bezienswaardigheden.


Op zaterdag 10 september

We trekken verder naar l’Isle sur la Sorge.  Deze plaats heeft als bijnaam "klein Venetië van het Comtat" met zijn zondagse Provençaalse en antiekmarkt. Maar eerst rijden wij naar het “Abdij Notre dame de Senanque” gelegen in een nauwe vallei. Sinds 1988 leeft hier weer de cisterciënzerbroederschap Zij staan in voor het onderhoud van de bezienswaardigheid, de liturgie en ontvangst van de gasten. Ze leven nog steeds volgens de regels van de Cisterciënzers en halen hun inkomsten voornamelijk uit de verkoop van lavendel en honing.


Op zondag 11 september

“L'Isle sur la Sorgue is al dertig jaar de curiosahoofdstad: de ‘dorpen’ van antiquairs, de antiekbeurzen en de zondagsmarkt hebben l’Isle sur la Sorgue beroemd gemaakt. Ieder jaar tijdens Pasen en op 15 augustus vinden hier bijeenkomsten plaats voor alle liefhebbers van bijzondere en mooie voorwerpen. Dankzij de in totaal 800 exposanten, die zich over de hele stad hebben verspreid, is dit een van de belangrijkste evenementen van Europa op het gebied van antiek.”


Op maandag 12 september

Wij verlaten camping la Sorguette en rijden naar het noorden richting Vallon Pont d’Arc. Vallon-Pont-D’arc ligt aan de rand van een van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk: het natuurgebied van Gorges de l'Ardèche. De beroemde Pont d'Arc is een natuurlijke boog van 60 m hoog die werd uitgegraven door de rivier Ardèche en die op de lijst staat van de "Grote bezienswaardigheden van Frankrijk".

In het hart van de plaatselijke vegetatie vindt u “camping l’Esquiras” met zijn 50 standplaatsen in de schaduw of half in de schaduw, voorzien van alle comfort en een ruimte van ongeveer 100 m² bestemd voor tenten, caravans en mobilhomes.

De sanitaire blok biedt diensten van kwaliteit die passen bij een 4-sterren camping: openheid, warm water, ruimte voor het verschonen van baby's en jonge kinderen, afwas- en wasruimte, wasserette.

De nieuwe watersportruimte (gebouwd in 2015) bestaat uit twee zwembaden waarvan een overdekt en verwarmd.


Op woensdag 14 september

We trekken stilaan terug richting België. Juist op tijd want ze verwachten onweer in de Ardèche (code oranje). Nog steeds langs de RN7 komen wij aan op de mijlpaal 500 waar wij ons middagmaal nemen. Wij overnachten in Villefranche sur Saône van het “Camping-Car Park Groep”. De plaats dicht bij Pont de France gelegen was vroeger een camping geweest en heeft een 120 tal plaatsen Sanitaire blok was gesloten. Ook geen winkel in nabijheid, dus noodrantsoen voorzien.


Op donderdag 15 september

Nog steeds via route , departementale, nationale en kleine dorpen rijden wij naar laatste camping in Frankrijk. ”Camping les Boucles de la Moselle” gelegen in een kronkeling van de rivier Moezel in Liverdun tussen Nancy en Metz.

Nette camping die prima is om te gebruiken als doortrek camping, zoals wij hebben gedaan. Je mag zelf een plek uitkiezen die vrij groot zijn. Camping ook gelegen aan spoorwegbrug wat 's nachts soms voor geluidoverlast kan zorgen.


Op vrijdag 16 september

Het was een rustige vakantie. Wij kijken nu al uit naar volgende uitstap/reis
 
 
Land

LocatieFR

Le Treport CC

N 50°03'27.7"

E 001°21'42.3"

FR

Breteville CC

France Passion


FR

Le Crotroy CC

N 50°13'55.3"

E 001°38'03.0

FR

Camping Les Gallets de la Molière Cayeux s/ Mer

N 50°12'11.3"

E 001°31'37.7"

FR

Cancale CC

N 48°40'10.2"

E 001°51'56.1"

FR

Saint Malo Hypodrome CC

N 48°40'49.8"

W 001°57'47.9"

FR

Les Ilots de Rotheneuf CC

N 48°38'38.4"

W 001°59'38.6

FR

Beaumont le Hareng

France Passion


NL

Wolphaarsdijk Camping 't Veerse Meer

N 51°32.39.1

E 003°48'45.5

BE

Damme CC

N 51°14'55.9"

E 003°16'19.1"

FR

Chartres CC

N 48°26'02.7"

E 001°29'56.0"

FR

Niort CC

N 16°19'46.6"

W 000°27'52.0"

FR

Saint Pierre d'Oleron

France Passion


FR

Saint Martin de Ré CC

N 46°11'57.3"

W 001°21'55.1

FR

Noirmoutier en Ile CC

N 47°00'04.5"

W 002°15'08.5

FR

Banteux CC

N 50°03'45.4"

E 003°12'04.5"

FR

Amiens CC

N 49°54'00.1"

E 002°18'42.0"

FR

Verchin

France Passion


BE

Brugge

N 51°11'46.1"

E 003°13'31.8"