2017Ontspannen in Zeewolde


Zeewolde ligt aan het Veluwemeer. Een perfecte ligging om bos en strand te verkennen. Door het slechte weer hebben wij niet kunnen genieten van alle mogelijkheden in en rond Zuid Flevoland.

Toch hebben wij een mooie strandwandeling vanuit camping tot in het centrum van Zeewolde gemaakt.

Een dag vroeger dan voorzien rijden wij naar huis.

Hier zullen we zeker terugkomen, liefst met goed weer.
 


Een glaasje Porto op een Frans terrasje.


Op zaterdag 3 juni vertrekken wij richting zuiden.

De bedoeling is om naar Portugal te gaan, en dit door tolwegen te vermijden.

Onze eerste stop is Camping-Car Park van Dreux, gelegen in het midden van een industrieterrein, in de buurt van de N12 en op een uur van Parijs. Wij waren daar alléén. Ideale staanplaats voor een nacht.


Zondag 4 juni gaan wij verder langs “route nationale et departementale” tot in Montrichard.

Terug op een Camping-Car Park. Deze is gelegen langs de rivier Cher, een oude camping. Wij genieten van de eerste zonnestralen en maken een wandeling langs de rivier tot in het centrum van Montrichard, waar wij ‘s avonds iets zijn gaan eten.


Maandag 5 juni rijden wij naar Oradour sur Glane. Dit klein dorp is op 10 juni 1944 volledig verwoest geweest en alle 642 inwoners zijn door de 2de   pantser divisie doodgeschoten. 73 jaar later blijft het voorlopig een raadsel waarom juist dit dorp werd uitgemoord.


Het was geen vrolijke noot tijdens onze vakantie, maar wel eentje die heel lang zal bijblijven.


Dinsdag 6 juni gaan wij verder naar Camping Le Rupé op de Canal latéral de la Garonne, net boven Toulouse. Hier blijven wij 3 nachten.


Met de fiets langs het kanaal tot in Toulouse waar wij een bezoek brengen aan de overdekte Marché Victor Hugo, de grootste markt van Toulouse met meer dan 100 kramen en 4 restaurants op de 1ste  verdieping, waar het rond lunchtijd een drukte van jewelste is. Hier hebben wij genoten van een heerlijke maaltijd.


Tips: je fiets kan je stallen in de ondergrondse parking van de place du Capitole.


Wij maakten eveneens een fietstocht langs de talrijke sluizen van het kanaal.


Vrijdag 9 juni trekken wij verder naar Castelnaudary, gelegen tussen Toulouse en Carcassonne, Canal du Midi. Wederom Camping-Car Park, midden in het centrum. Wij genieten ’s middags van een heerlijke lunch in restaurant “ la Cybele”.


Zaterdag 10 juni. Nu moeten wij beslissen in welke richtingen wij rijden. Porto kunnen wij evengoed op een Frans terrasje drinken.

De temperatuur wordt steeds hoger en er wordt een hittegolf in Frankrijk voorspeld. Dus nemen we het zekere voor het onzekere, wat temperatuur betreft, wij blijven in deze regionen. We starten de camper en rijden naar de Cevennes.

Wij kiezen voor Camping “Les Plans” in Mialet. Een mooie camping, met zwembad, gelegen aan de rivier “Gardon”, op 6 km van Anduze. Prijs per overnachting € 13.00 alle comfort inbegrepen.


Tijdens ons verblijf brengen wij een bezoek aan Anduze met haar gezellige zondagsmarkt en restaurantjes.

Een rit met de stoomtrein mag niet ontbreken. Wij nemen de trein in Saint Jean du Gard en kiezen een mooie staanplaats in de eerste open wagon. Wij hielden echter geen rekening met het feit dat het een “stoomtrein” was en kregen het roet er gratis bij. De eerste halte is de Bambouseraie d’Anduze, waar wij afstappen. De Bambouseraie is een unieke tuin in Europa. Nergens anders vind je zoveel verschillende bamboeplanten op zo’n groot gebied bij elkaar. Zeker een bezoek waard.


’s Avonds nemen wij de trein terug en denken nu hebben ze ons niet zitten en nemen de laatste open wagon. Helaas geen rekening gehouden met het feit dat de locomotief afgekoppeld werd en voor onze wagon werd aangekoppeld, hahaha. De eerste halte, Anduze, besluiten we toch om achteraan te gaan zitten.

De volgende dagen slaat de hitte zodanig toe dat we niet veel anders doen dan water in, water uit, schaduw in, …, met af en toe een lekker etentje in het restaurant van de camping.


Dinsdag 20 juni

Met spijt in het hart moeten wij naar huis terugkeren. We rijden via Villefranche sur Saône naar het noorden.


Woensdag 21 juni

De bedoeling is om vandaag tot in Liverdun, tussen Nancy en Metz, te rijden, maar met een temperatuur van meer dan 37° zien wij dat niet zitten. We besluiten een tussenstop te maken in de Grote Zoutmijn van Salins les Bains, in de Jura, waar wij een bezoek brengen aan de zoutmijnen.

Nu is het tijd om een camping te zoeken, liefst met zwembad, want de temperatuur is nog gestegen.


Camping les Fuvettes in Malbuisson, gelegen op een hoogte van 900 meter, heeft alles wat wij nodig hebben: rust, mooie plaatsen gelegen aan een meer, binnen en buiten zwembad, sauna en hammam:). Wij kunnen hier gerust een paar dagen langer blijven maar de plicht roept.


Donderdag 22 juni

Het zal er wel eens van komen om tot in Portugal te geraken, toch hebben wij van “porto” genoten al dan niet op een terrasje.


 
 
Land

LocatieNL

RCN Vakantiepark Zeewolde

N 52°18'42.0"

E 005°32'15.0"

FR

 Camping-Car Park Dreux

N 48°44'23.5"

E 001°19'54.6"

FR

Camping-Car Park Montrichar

N 47°20'18.0"

E 001°10'14.5"

FR

Oradour sur Glane

N 45°56'08.0"

E 001°01'30.0"

FR

Camping le Rupé - Toulouse

N 43°39'21.0"

E 001°24'56.0"

FR

Camping-Car Park Castelnaudary

N 43°18'51.4"

E 001°56'16.1"

FR

Camping Les Plans - Mialet

N 44°07'30.0"

E 001°59'38.6"

FR

Camping-Car Park Villefrance sur Saône

N 45°58'21.0"

E 004°45'06.9"

FR

Camping Les Fuvettes - Malbuisson

N 46°47'32.2"

E 006°17'37.9"