2015

La Vita e Bella


Deze jaar iets anders …Geen Griekenland.


Op vrijdag 29 mei vertrekken wij naar Italië met zoals gewoonlijk een eerste tussenstop in Saint Hippolyte (Elzas). Even spannend, de straat van onze gebruikelijke staanplaats was opgebroken. Even verder op de andere parking gaan staan.


Zaterdag 30 mei, met de nodige file aan het Gotthard tunnel, en andere wegenwerken, komen wij om 21:40 uur op de "camping Badiaccia", 3 uur later dan voorzien. Wij mogen een plaats kiezen maar het is te donker om nog iets te zien en plaatsen onze MH  voorlopig.


Zondag 31 mei

Na een goede nacht, een goede douche en een goed ontbijt maken wij een wandeling op de camping om een mooie vrije plaats uit te zoeken en MH te instaleren.

Na de middag met de fiets naar Castiglione de Lago, deels langs de baan, deels door het groen .  Langs het meer gaat het niet, de waterstand is te hoog en het fietspad is ondergelopen, spijtig. Castiglione de Lago een gezellige vesting langs het meer, waar wij genieten van mooie zichten en een wel verdiende drank.

Wij keren terug naar camping, een klein tocht van 16 km heen en terug.


Maandag 1 juni

Na het ontbijt gaan wij te voet op verkenning naar het station in Terontola op 4 km. Al goed dat we het te voet doen en niet met de fiets, veel berg op en berg af, langs een zeer drukke baan zonder voet/fietspad. Toch oppassen geblazen.

De bedoeling was om eventueel tijdens ons verblijf de trein te nemen naar Rome en/of Perugia, maar 1 uur naar station wandelen, 2 uren trein, dag in Rome rond slenteren, 2 uren trein, 1 uur terug naar camping was van het goede te veel.


Dinsdag 2 juni

Rustdag met zwemmen.


Woensdag 3 juni

Met de fiets op verkenning naar Borgetto op een kleine kilometer van de camping. Wij vinden er zelf een klein supermarkt en een restaurant aan het meer, hier komen we vanavond eten. We rijden verder door maar moeten fietstocht staken, te steil, toch een stukje gedaan met de fiets aan de hand. We draaien terug en gaan de supermarkt even binnen om meloen, Parmaham, brood en frisdrank te kopen € 12.00

’s avonds gaan wij te voet naar het restaurant, zeer gezellig en vriendelijke mensen. Eten 1*brochetta, 1*meloen/ham, 2* pasta vongole, 2* dessert, ½ l wijn en betalen € 51.00. Hier komen we terug.


Donderdag 4 juni

Zeer warm vandaag en vertoeven in de namiddag aan het zwembad.  ’s avonds terug naar het restaurant.


Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni

Rustdag, we genieten

Wij bestellen aan de receptie van de camping een huurwagen voor maandag en dinsdag

Deze zou afgeleverd worden op maandag 9:00 uur.


Maandag 8 juni

Om 9:45 nog geen huurwagen, gebeld en om 10:00 uur is de auto daar.

De bedoeling is op 2 dagen iets te kunnen bezoeken in de buurt. Wij beginnen met Perugia en Assisi

In Assisi kunnen wij de wagen parkeren in de ondergrondse parking (in de berg) en met de roltrap naar boven, ideaal.

Assisi is een mooie stad met klein straatjes veel monumenten en winkeltjes.

Dinsdag 9 juni

Met de wagen naar Sienna, waar wij weer parkeren in ondergronds parking San Franscesco (berg) om daarna met 5 roltrappen naar boven te gaan tot in het centrum. Tal van winkeltjes, oude gebouwen, mooie pleinen en veel toeristen.

Namiddag rijden wij terug richting camping en maken nog een rit rond het meer. Het weer slaat om en is onweerachtig en koelt af.


Woensdag 10 en donderdag 11 juni

Zwem dag.


Vrijdag 12 juni 9:00 uur

Vertrek richting Saint Hippolyte (Elzas)waar wij om 19:30 toekomen.


Zaterdag 13 juni

Wij rijden naar huis na een rustige vakantie lekker niets doen en uitrusten.

Wij plannen al onze volgende uitstap die voorzien is eind augustus begin september naar?  Zie volgend verslag….Saint Hippolyte CC

N 48°13'56.6

E 007°22'20.5"

Camping Badiaccia

N 43°10'52.0"

W 012°00'59.0"Aantal kilometers

2663


Peage

€ 113.80

+ € 45.00 vignet Zwitserland

Camping / CC

€ 234.00

€ 15.60/dag

Calvados, Bordeaux, Cognac, Bourgogne en Champagne


Godendranken maar ook mooie streken


Vrijdag avond 21 augustus

Vandaag begint onze tweede vakantie van dit jaar

Het is nog niet eens drie maanden geleden dat wij onze reis naar Umbrië hebben gemaakt en nu gaan wij naar Frankrijk.

De bedoeling is richting Landes te rijden, maar niet rechtstreeks en met zomin mogelijk péages.

Ons eerste stop is in Quend plage waar wij reeds verschillende malen geweest zijn.


Zaterdag 22 augustus

Mooi weer.

Wij maken een wandeling langs de waterlijn tot Fort Mahon. Wij genieten ’s avonds nog van het mooi weer.


Zondag  23 augustus

Regen

Wij rijden richting Saint Malo tot Hirel waar er een grote camperstaanplaats  is. Wij maken een mooie strand wandeling, met in de verte de Mont Saint Michel. De gemeenteambtenaar komt ‘s avond langs om staanplaats (€ 6.00) te ontvangen.


Maandag 24 augustus

Bewolkt

Wij verlaten de Calvadosstreek en rijden richting Atlantisch oceaan, tot in Sables d’Olonnes. Even stad verkennen onder een stevige wind, even langs de dijk, mooi uitzicht met enorme golven

’s Avond wandelen wij nog eens terug en zoeken een goed restaurant langs de havenkant, lekker gegeten op een overdekt terras. Daarna nog even op de zeedijk uitwaaien.


Dinsdag 25 augustus

Nog steeds veel wind en grijze lucht, na het ontbijt trekken wij terug de stad in, vele winkeltjes in autovrije straten. Zeker niet te missen is de wijk “Ile Penotte” waar gevels, deuren en panelen versierd zijn met mozaïeken, gemaakt van schelpen. Daarna bezoeken wij het oude gedeelte van “La Chaume”, daarvoor moeten wij een watertaxi nemen naar de overkant. Dit vissersdorp is een doolhof van smalle straatjes, met lage huizen en restaurantjes, wat wel een groot verschil is met de meer moderne stedenbouw van de “Sables d’Olonne”. We nemen de watertaxi terug en wandelen verder tot de Villa Mirasol, waar een lege muur werd beschilderd met een mooie fresco. Wij doen nog enkele boodschappen en keren terug naar MH.


Woensdag 26 augustus

Wij vertrekken rond 9:40 uur en komen om 14:00 in Royan aan

Een wandeling langs een soort “Boulevard des Anglais” met een tal van mooie huizen in verschillende stijlen, zoals Engelse cottages, modern. Deze architecturale fantasie van deze villa’s leeft voort in de wijk van het Park. Een wandeling waard.


Donderdag 27 augustus

Om verder te gaan naar het zuiden zijn er 2 oplossingen

De bac Royan-Pointe de Grave nemen € 42.00 (wat tamelijk duur is voor een overzet van 45 min). Wij kiezen om langs de Gironde te rijden, met als eerste stop “Talmont sur Gironde” Dit autovrije dorpje is verkozen in 2014 tot één de 149 mooiste dorpen van Frankrijk. Alles is hier wit en blauw en laat ons denken aan tal van Griekse dorpen die wij reeds bezocht hebben. Langs de rivier zijn er tal van “carrelets” te zien, met hun vierkante visnetten die gebruikt worden vanuit de hutten op pijlers. Deze vissershutten met opgehangen netten zijn erkend als erfgoed van de Charente-Maritime.


Vrijdag 28 augustus

Wij komen aan op camping Panorama aan de Dune de Pylat, een mooie camping in de bossen maar de plaatsen zijn niet altijd even vlak met als gevolg dat wij de MH niet recht kunnen zetten, dus slecht geslapen en er was ook veel nachtlawaai. Wij blijven hier niet.


Zaterdag 28 augustus

De bedoeling is een andere camping te vinden en belanden zo aan het Meer van Biscarosse, op camping “Les Eccuriels”, waar wij onze plaats zelf mogen kiezen. Er zijn niet veel kampeerders meer en de afgebakende plaatsen zijn mooi en groot, met zon en/of schaduw. Op de camping zijn ook drie zwembaden aanwezig; 1 voor de allerkleinste , 1 om te springen of met de bal te spelen en 1 “piscine de détente” om te relaxen, met jacuzzi, zalig. Hier blijven wij enkele dagen.

Er zijn in de buurt ook mooie mooie fietspaden .

Op 30 augustus eindigt stilaan het seizoen, d.w.z. restaurant en bar gaan dicht, deze worden niet uitgebaat door de camping zelf en vanaf 1 september is de bakker enkel nog in de voormiddag open. Een deel van de sanitair wordt ook afgesloten maar er zijn genoeg voorzieningen, geen probleem, alleen de dagprijs € 32.00 blijft onveranderd.

Het supermarktje, aan de haven, waar je het nodige kan verkrijgen zoals vlees, groentjes enz.. blijft wel open.

Zondagmorgen plaatselijke marktje in Biscarosse


Woensdag 2 september

Langs de route nationale en departementale rijden wij richting Limoges waar wij in Pageas een CC plaats vinden, een klein dorp zonder winkels, Het restaurant brasserie “Chez Agnes” naast de CC plaats was gesloten. Dus noodrantsoen aanspreken. Wel gratis staan, met Wc’s aanwezig en waterpunt aan de overkant van de straat.


Donderdag 3 september

Nog steeds langs kleine wegen bereiken wij Auxerre waar we voor 1 nacht op camping aan het voetbalstadium gaan staan. s’ Avonds maken wij een wandeling naar het centrum, een halfuur stappen, waar we iets gaan eten.


Vrijdag 4 september

Laatste stop op camping in Val de Vesle, rustige camping, niet ver van Reims en Eppernay. Alleen is er hier niets te zien.


Zaterdag 5 september

Wij rijden huiswaarts en denken aan volgende uitstap.

Quend plage CC

N 50°19'24.0"

E 001°33'19.0"

Hirel CC

N 48°36'28.9"

W 001°49'12.0"

Royan CC

N 45°37'41.8"

W 001°00'43.0"

Sables d'Olonne CC

N 46°29'46.0"

W 001°46'35.0"

Camping les Ecurueils

N 44°25'46.0"

W 001°10'00.0"

Pageas CC

N 45°40'41.8"

E 001°00'07.0"

Camping Municipal d'Auxerre

N 47°47'08.0"

E 003°35'12.6"

Camping Val de Vesle

N 49°10'03.5"

E 004°12'46.0"Aantal kilometers

2713 km


Peage

€ 30.00


Camping / CC

€ 279.28

€ 18.61/ dag