Wie zijn wij ?

Marina 63 jaar


Raymond 66 jaar

Wij wonen in Kontich (Provincie Antwerpen) en  kamperen sedert onze jeugd.


Wij hebben elkaar leren kennen in 1971 op een camping waar onze ouders hun tweede huisje (caravan) neergezet hadden.


In 1981 kochten wij een kleine tweedehands caravan die daarna geruild werd voor een nieuwe en grotere. De sleur begon ons toch te veel te worden en besloten een tweedehands campingcar bij te kopen die op zijn toer werd ingeruild voor een nieuwe. Jaren plezier hadden we op verschillende campings die van Frankrijk tot het toenmalige Joegoslavië gingen.


In 2000 namen we het besluit zowel caravan als campingcar van de hand te doen. Onze manier van reizen wijzigde. De campings maakten plaats voor verblijven in  hotelletjes in Griekenland, waar we ons hart verloren hadden. De kleinste dorpen werden uitgezocht om zoveel mogelijk onder de Grieken te kunnen vertoeven. Maar hoe geraak je daar het gemakkelijkst? Met de wagen. Sindsdien heeft onze stalen ros al duizenden kilometers in zijn poten.


Maar het kamperen zat nog steeds in ons bloed. Na de vakantie in Kos, zonder wagen, begon het te knagen. Waarom geen mobilhome aanschaffen? We begonnen heel België af te rijden op zoek naar onze nieuwe droom. Dat was sneller gezegd dan gedaan,  zoveel modellen en in alle maten en prijzen. Er waren toch een paar vereisten waaraan hij moest voldoen daar we hem wel zo dicht mogelijk bij huis wilden hebben en dat was op de binnenplaats tegenover de deur. D.w.z. hij mocht niet langer zijn dan 6.00 m. want anders kon de buurman zijn garage niet meer opendoen en niet hoger dan 2.90 m anders kwamen we in aanrijding met het appartement waaronder we door moesten rijden.


In november was het zo ver, hij stond te lonken tijdens een opendeurdag. Hij knipoogde en we waren verkocht. 4 weken later mochten we hem gaan afhalen.


Wat is het geworden:


Een Globecar - Globescout